Dagens lättlagade och nyttiga lunch!

Den här bloggen ska inte bara bestå av djupa filosofiska grublerier och livsreflektioner, utan den ska även innehålla en hel del vardag och sånt som är gott. Båda Lotta och jag är lite Foodie’sar, så givetvis kommer vi skriva om mat. Lottas något ambvivalenta relation till mat och matlagning kommer som egen bloggpost sen, men nu är det dags för lite käk.

I dag var en sånn där dag som bara rann i väg utan att vi kom på att vi skulle äta – du vet hur det känns. Plötsligen stod vi där och kikade på varandra och utbrast i kör: ”Jag måste ha mat – NU!” Då är den här salladen perfekt! Matig, nyttig och god.

Tomat, Rödlök, Haloumi, Creme de Balsamico
Tomat, Rödlök, Haloumi, Creme de Balsamico

Allt du behöver är:

  • Tomater
  • Rödlök
  • Halloumi
  • Balsamico creme
  • Evt t.ex pinjenötter

 

Skiva osten i 5 mm skivor

 

 

Sen är det rätt enkelt. Skär osten i skivor på ca 5 mm och lägg i torr stekpanna på halvhög (3/4) värme och stek till den får gyllen yta och ”torkar” in lite.

Skiva och stek halloumiosten
Skiva och stek halloumiosten

 

 

Mr Mandoline Man in action

 

 

 

Skiva sedan tomaterna i halvtjocka skivor, ca 5mm och rödlöken i halva tjockleken. Som du ser av fotona så fuskar jag och använder en Mandolin, (sannolikt en dålig TV-Shop variant, men den funkar) men kniv går lika bra. Sprid ut över tallriken.

 

 

Avsluta med att ringla lite Créme de Balsamico över (en hel del – det är grisegott!) och strö över lite pinjenötter eller vad du har till hands. Färdig! Det tar inte mer än 5 min och är hälsosamt som bara den. Halloumi är en extremt bra källa till Protein med nästan lika delar fett och protein! (24/100g jfr 21/100g) men just det tänker jag återkomma till i senare blogposter om träning.

Halloumi och tomatsallad - färdig på 5 min.
Halloumi och tomatsallad – färdig på 5 min.

Smaklig spis!

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *