Guldkant på livet

Skummat ska det vara
Skummat ska det vara

 

När vi träffades snackade vi rätt mycket om hur en relation i det tredje livet skulle vara. (Fast vi hade inte riktig koll på hela tredje livet grejen…) Vi hade båda dejtat lite på vart sitt håll och haft båda bra och mindre bra erfarenheter av det. Ett ord som återkom rätt ofta var Guldkant. Ett sätt för oss att skapa guldkant på tillvaron är att lägga in goda ritualer. En typiskt sådan ritual som vi båda älskar är Morgonkaffe på sängen.

Nuuu är kaffet klart
Nuuu är kaffet klart

Att få ligga kvar lite extra på morgonen och höra den andra rumstera lite och pilla på kaffebryggaren innan man själv måste gå upp är rätt trevligt. Och att få kaffe tillagad med kärlek när man gnidit sömnen ur ögonen är magiskt och ger en god stressfri start på dagen. Som särbos är rutinen rätt enkel: Den som sover ”borta” får skämmas bort och sova längre. Trevligt, enkelt och omsorgsfullt. Lotta vill ha sin latté med en dash vaniljsirap på morgonen, medan Runar oftast tar en dubbel espresso.

Vad är ditt tips för att sätta guldkant på vardagen? Låt oss få veta i kommentarfältet nedan.

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Guldkant på livet

  1. En anledning till att jag inte kommenterar så ofta det ni har skrivit är att jag ofta känner igen mig på pricken och gör precis likadant själv. Ni formulerar det precis som jag skulle ha uttryckt det. Vad har jag då att tillföra? Ni tillför eftersom ni sätter ord på det många av oss känner igen oss i. Tyvärr blir det nog inte så många debatter eftersom jag mest nickar och instämmer. Äter också frukost på sängen på helger. Något jag alltid avskytt tidigare när jag var yngre och mer otålig. Nu en annan fas i livet.

  2. Jag har kommit in i en ålder då jag även konkret inser att livet är begränsat. Hör mer eller mindre varje dag om personer i min ålder som drabbas av allvarliga sjukdomar som medför begränsningar på olika sätt, mentalt eller fysiskt. Livet händer nu. Det går inte att ta något för givet. Klyschor tidigare men en realitet nu, åtminstone för mig. Vill inte hänga upp mig på att det skall regna i helgen när jag är i Rom. Jag är frisk. Jag älskar och jag lever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *