Prolog…

Bo Kaspers summerade 2013 rätt bra: Vilket djävla år.
Bo Kaspers summerade 2013 rätt bra: Vilket djävla år.

16 augusti 2013. Det är Malmöfestival. På stora scenen spelar Bo Kasper orkester ”ett sånt djävla år”. Låten träffar mig mitt i magen. Detta är ouvertyren till de senaste dryga 12 månaderna, som har förändrar i stort sett allt det som jag trodde var ingredienserna i mitt liv.

Jag har separerat efter 23 års äktenskap. Huset på fina gatan är sålt, dottern har flyttat hemifrån, älsklingshästen har fått ny ägare, våra tre älskade katter bor på tre olika håll och själv ska jag börja strålas för den bröstcancer som upptäcktes i slutet av april, en dryg månad efter att jag flyttat in i min nya lägenhet.
Och grunden till uppbrottet, mannen jag träffade, den stora himlastormande förälskelsen är över.
Där och då kändes framtiden inte särskilt lockande, dåtiden alldeles passé och nuet ganska outhärdligt. I själva verket blev det början till det tredje livet.

Välkommen till mig och mitt liv – det tredje livet! Lotta heter jag, fast Runar brukar kalla mig antingen fläskfia eller knasfia. Särskilt fläskig är jag inte, men däremot för första gånger på många år, kanske för första gången i livet, precis så knasig som jag vill vara.
Det tog mig 53 år och en galen 11 år yngre norrman i form av 108 kg Runar (105 en bra dag) att komma dit. Och en djäkla massa djävlar anamma från mig själv (parerat med ständiga små sammanbrott).
Den här bloggen ska handla om mig. Om oss. Om Runar. Om det liv vi lever idag. Och om kärleken!

Facebooktwitterlinkedinmail

8 thoughts on “Prolog…

  1. Grattis till bloggen. Jag kommer att följa vad ni skriver. Er klokhet, galenskap och livsglädje är bristvaror i dagens ultratråkiga samhälle. Jag ska med stor lust och glädja följa era upptåg och berättelser.

    1. Sicken sticka! Jag är bredare än lång. För att svara lite seriöst. Vikt, kroppsideal och träning kommer sannolikt också att avhandlas.

  2. Intresset att följa ”Det tredje livet” vaknar direkt efter er nock-out inledning där min reaktion är en blandning av leende, fniss och ögonen tårfyllda.

  3. Härligt! Härligt med dig Lotta, som jag alltid har upplevt så skarp, ordentlig och pliktmedveten, du behöver verkligen bli lite mer galen, det låter helt rätt, det jag har sett av er på FB är bara helt jättehärligt, eftersom mitt liv lite har blivit åt det hållet också tycker jag att det är jätteroligt att få lov att följa er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *