”Det ni gör inspirerar!”

Och ni borde börja blogga om det!

Ja ungefär så lät många av de kommentarerna vi fick om våra olika Facebook inlägg ett tag. Själva tyckte vi inte egentligen att någonting vi gjorde var så värst märklig. Vi var väl lite sådär äventyrliga och nykära, utan att det var så speciellt, men det blev hur som helst början på våran blogg. Jag har funderat en hel del över vad som egentligen legat i en del av den feedback vi har fått, och i går när jag var ute och paddlade så insåg jag vad det är vi ofta gör. Vi GÖR saker. Det behöver inte vara de stora grejorna, eller på något sätt exklusivt. Man måste inte dricka dyr champagne, resa, eller äta på lyxkrogar för att sätta guldkant på vardagen. Nej, det rör sig mest om att vara närvarande och bejaka saker som verkligen gör livet värt att leva. Låt mig ta ett exempel:

received_981452655231287
Okej – av och till måste Rosébubbel, krabba och go’a samtal till. Helst en tisdag.

I går hade jag suttit inne och arbetat intensivt med massor att göra hela dagen. Under sen eftermiddag när pausade och gick för att hämta en kopp kaffe kikade jag ut genom fönstret på det underbara vädret. Klockan var då strax innan 16, och min spontana tanke var ”Vad fantastiskt det hade varit att lägga allt åt  sidan och sticka ut en sväng med kajaken nu!” Jag log lite för mig själv. Sen kopplade logiken och logistiken in med alla argumenten för varför jag INTE skulle göra det som jag visste skulle göra mig lyrisk… Det är för mycket bök för en kort paddeltur! Solen går dessutom ner redan 16:48, så det blir bara kort! Vi ska ju äta mat! Jag är dessutom inte riktigt klar med det jag höll på med.

 

Någonstans mitt i det fick jag dock en annan tanke i huvudet. Hur många sådanna kvällar finns kvar innan vinter och kyla är över oss?

På Sundet
Havsselfie

Så jag lyfte ner kajaken på kärran, hoppade i paddelkläderna och begav mig ner till havet. Det tog ungefär en kvart, och när jag kom ner till Öresund stod solen redan lågt över Kastrup. Det var skarp, klar luft och jag njöt av varje paddeltag. Jag paddlade inte så långt. Inte så strukturerat, men jag njöt! Jag njöt så in i vassen (bokstavligen!) Ensam där ute på Öresund blev jag sittande och se på solen som sjönk lägre och lägre på skyn. Jag saknade Lotta, för det här med paddlingen har blivit en gemensam grej. Tankarna flög åt alla håll och kanter, men fastnade vid att jag faktiskt hade tagit mig ut – trots alla motargumenten i huvudet strax innan jag åkte. Och det var då jag kom på det.

received_981447891898430
Till häst går också bra…

Jag kom på att det vi gör, som jag tror är kärnan i varför vi inspirerar, är att vi bejakar den lekfulla stämman i huvudet snarare än den som ser problemen. Det i sin tur leder till att vi gör saker som att paddla, rida, gå salsakurs eller varför inte kurs i modern japansk matlagning. Vi fyller helt enkelt dagarna med liv och inte bara livet med dagar. Det händer även att vi pratar om saker, och en av de sakerna vi har pratat om är att det krävs ett speciellt mind-set för att orka med oss. Och andra vägen också såklart. Varken Lotta eller jag hade passat ihop med någon som saknade eget initiativ.

DSC_0863
Blir inte mycket vackrare än såhär!

Samtidigt så tror jag många hade haft bra av att bli lite mer aktiva, klippa några ”måsten”, och göra saker lite utanför tryggheten och lugnet i den egna komfortzonen. För mig är det essensen i att ”leva livet”. Så när du läser det här – fundera på vad du önskar att göra – själv eller med en partner – som du aldrig riktigt kommer loss för att göra. Fundera sen på vad som egentligen håller dig tillbaka och om du vill – dela dina tankar med oss antingen här eller på våran Facebook sida. Vinsten i att  tänka på detta sättet kan bli rätt så bra. För min del blev det en helt fantastisk kväll vid havet.

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “”Det ni gör inspirerar!”

  1. Rätt tänkt Runar! Vilken fantastiskt kväll blev det för dig. Små upplevelse ger ny energi och sätter guldkant på livet.
    Det är tacksamt att vara nära naturen och känna frihetskänslan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *