Dags för lite julgalenskap

Japp – så är dagen här. Självaste Lucia. Vi är på Radisson Blu i Köpenhamn. Bredvid mig snarkar Lotta fortfarande. Det känns som om det spritter av nyfikenhet och förväntan i hela kroppen inför dagen i dag. Vi tänker undvika trängsel i shoppingcentra och gågator och ägna oss åt ett fuktigt Luciafirande här i Köpenhamn. Nej – vi ska inte supa skallen i bitar, utan vi ska paddla – så klart.

Tillsammans med upp mot 660 andra son sagt dom ska med, så ska vi delta på pimpa Luciafirande på Köpenhamns kanaler. Läs mer här,  och om du råkar vara i staden – kom förbi. Bilder kommer sen i vårt Instagram flöde, så häng med!

Så! Hemma igen. Skrattmilda, lyckliga och med ennu en galen upplevelse med oss i bagaget. Själva paddlingen gick hur smidigt som helst, trots uppskattningsvis 400 kayaker, stand up paddle boards och andra flytdon i de trånga kanalerna. Efteråt, lite småfrusna blev det Street Food – igen!

Jag är ju en mogen man i min bästa ålder, men det här upptåget var det roligaste jag gjort på länge. Jag känner en barnslig förtjusning över att något jag drömt om att göra faktiskt blev ännu bättre i verkligheten! Och känslan att jag faktiskt hann med innan jag fyllde år och blev riktigt vuxen är underbar!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Dags för lite julgalenskap

 1. Nej, inte galenskap alls. Utomordentligt tilltag.
  Påminner mig om svunna dagar då Bergen Seilselskap
  hade eskadersegling till den gamla skeppsmäklaregendomen
  med 12 gästrum och flera sällskapsrum. Seglingen gick över ett veckoslut andra veckan i december och var i flera avseenden ganska blöt.
  Jag ser ut på en blå himmel, ser att väderleksutsikterna för kanalpaddling är kyliga men goda.
  Ha en underbar dag.

 2. Jaha……..är jag förvånad? Nej, inte alls. Det är alltid lika uppfriskande och härligt att ta del av era upptåg. Jag har ett tips till er inför midsommar: Sätt upp en midsommarstång mitt i sundet mellan Malmö och Köpenhamn. Trimma era kajaker och paddla runt midsommarstången. Samtidigt kan ni sjunga: ”Små grodorna, små grodorna är lustiga att se, ej svansar, ej öron hava de, Kaj-ak-ak, kaj-ak-ak,kaj-ak-ak-ak-ak.” Ha en fin Lucia!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *