Lätt och enkelt…

Så gick vi där då och strosade på en av våra många promenader igen. Utan någon tydlig destination, men ändå på väg. In mellan husen i Slottsstaden i alltid blåsiga Malmö kunde man ana att våren var på väg när vi gick på gatorna där vinden inte riktigt fick tag i oss. Den här våren har verkligen låtit vänta på sig, men just den här påskdagen gav solens späda skuggar oss hopp om vad som är på väg.

Vi gjorde som vi brukade, pratade om allt, men samtidig om inget. Om hur gott livet är som vuxna med relativt få förpliktelser, om livet i staden, om hur smidigt det är att glida in på Espresso house för ett par scones till frukost när vi varit lata och inte orkat handla kvällen innan, sannolikt pratade vi även lite jobb, men det har redan förträngts. Plötsligen blev jag blev tyst och försvann lite i mig själv medan tankarna reste iväg till de ”kraftfulla frågorna” som jag fick lära mig på kursen i Coachning för ett par år sedan. Jag kunde höra att hon fortsatt pratade, men jag hade tappat henne och brått avbröt jag Lotta mitt i en mening:

Duu? Vad är lätt och enkelt för dig? frågade jag.

Min kompis, njae bekant, Facebook kontakt, whatever Navid Modiri har introducerat mig till ordet ”Provprata”. Lotta och jag gör det nästan rituellt mer lite hela tiden. Det är inte så svårt, och har inge givna regler, utan det är helt enkelt att tänka högt. I bland blir det inte riktigt DET man har tänkt, men det är, för oss, ett väldigt bra sätt att konkretisera och även utveckla våra tanker och idéer. Fördelen är att saker inte ”brinner inne” och istället kommer upp till ytan. Dessutom så är vi båda sådana yrväder att det i bland kan behövas lite hjälp att strukturera tankarna som flyger förbi i ständiga strömmar.

Samtalet kom efter en period där rätt mycket inte helt har gått helt som vi har velat och livets utmaningar knackat på dörren i något som känts som en evig kö. Hon funderade lite innan hon med en kärleksfull blick stannade och vände sig mot mig, stirrade mig rakt i ögonen och sa:

Vet du? Jag tycker livet med dig är underbart lätt och enkelt!

Jag log brett – du vet så det spänner i nacken och höll med samtidigt som jag kände mig alldeles varm och god – trotts den kyliga vinden. Det är nu lite över fyra och ett halvt år sedan vi träffades, och även om delar av livet under den tiden varit allt annat än det vi önskat oss, fick jag hålla med henne – livet tillsammans är otroligt lätt och enkelt! Det tänker jag ta vara på. Dessutom – nu har jag börjat blogga igen… 😀

 

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Lätt och enkelt…

  1. Välkommen tillbaka och det är spännande att följa dig och er i bloggen. Härligt enkel text som denna gör mig varm inombords. Ser fram emot nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *